Gavrila Principa 51, Podgorica prgizanas@gmail.com +38269345069

Porodica Đurišić nastavila proteste ispred Opštine, Krivokapić obećao pomoć

Zbog odluke suda da Vanji Đurišiću iz Podgorice odredi pritvor do 30 dana, a zbog imovinskog spora koji vodi sa Glavnim gradom, njegova porodica nastavila je danas proteste ispred zgrade Opštine. Vanja Đurišić je juče počeo štrajk glađu i žeđu u Istražnom zatvoru u Spužu.

Đurišići su više puta podsjetili da za sporno zemljište na Zabjelu imaju urednu dokumentaciju, upis u katastar i plaćeni porez, dok Glavni grad nema nijedan dokaz koji ide u njihovu korist.

“U pitanju su naše parcele, za koje imamo posjedovne listove i koje se na nas vode bez prestanka od 1956. godine. Za te parcele nikad nije izvršena eksproprijacija. Sudimo se već 30 godina”, kazali su  Danijela i Savo Đurišić, dodajući da sporne parcele nikad nisu proglašene javnim interesom.

“Gradonačelnik Slavoljub Stijepović nam je lani rekao da će našu zemlju proglasiti javnim interesom onda kad mu to nalože njegovi saradnici”.

Njihova porodica, kako navode, samo traži da se postupa po Ustavu i zakonima Crne Gore.

“Samo treba da izvrše eksproprijaciju zemlje”, kazali su Đurišići.

Vanji na teret stavljaju uništenje javnih instalacija, iako Crnogorski telekom nije kompanija u kojoj vlasnički udio ima država ili opština, već se radi o privatnoj kompaniji.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici sumnjiči Vanju i njegovog brata Sava da su učinili krivično djelo uništenje i oštećenje javnih uređaja, jer su na Zabjelu presjekli kablove kompanije Telekom.

Tužilac je tražio pritvor za Vanju i Sava, ali ih je sudija za istragu Miladin Pejović pustio da se brane sa slobode. Vanraspravno vijeće je uložilo žalbu i odredilo pritvor, ali samo Vanji, zbog opasnosti da će ponoviti djelo.

Đurišići su, nakon protesta ispred zgrade Opštine, protest nastavili ispred stare zgrade Vlade, gdje su razgovarali sa predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore, Rankom Krivokapićem.
Krivokapić je kazao da će se, koliko je u njegovoj moći, pozabaviti slučajem porodice Đurišić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *