Gavrila Principa 51, Podgorica prgizanas@gmail.com +38269345069
Ognjen Jovović

Opoziciono opetovanje

Opet opozicija govori o neregularnosti izbornog procesa i novim/starim manipulacijama vladajućeg režima.
Opet opozicija gubi izbore, iako pojedini govore o rastu od 400% u odnosu na prethodne izbore (mada od tog rasta njihovim glasačima je samo gore).

Opet opozicija između sebe vrši istragu izdajnika. Ovog puta mjera izdajništva nije (ne)dolazak na proteste ili (ne)ulazak u prelaznu vladu. Ovog puta izdaja se mjeri (ne)povratkom u Parlament.

Opet se taborizuje opozicija na građansku, negrađansku, zapadnu, istočnu, nacionalističku, putinovsku, trampovsku itd.

I, opet opozicija govori o ”minimumu jedinstva”.

Ali…

Ali, opet, kao i uvijek, opozicija izlazi na izbore. Na izbore koje kreiraju poznata lica, po praksi utvrđenoj Aferom Snimak; na izbore u državi koja ima 625.000 stanovnika, a 530.000 birača; na izbore gdje nam se dovuče sa raznih meridijana svijeta desetine hiljada tipova koje i ne znamo a glasaju; na izbore gdje se državni i paradržavni resursi troše nemilice itd.

Već su se zaboravili CT (kapuljače, palice i suzavci), MK (kockice, kvadratići), PT (kad za kamion stajskog gnojiva cijela porodica izađe da glasa) a naša opozicija sprema strategiju za naredni ciklus glasanja, ne biranja (!), jer je već unaprijed sve izabrano!

Ne pomišlja ova nesrećna opozicija da sjedne i da dogovori strategiju kako pošteno da smijeni režim; na (polu)fer izborima, jer isključujem mogućnost revolucije, a i ne želim je!

Problem je taj što opozicionim liderima savršeno odgovara status quo (plata ide a ja ležim); njima je bitnije da su prvi u selu, a za grad nas mnogo i ne treba sjekirati. Ta seljačka logika, naspram uličarske, unaprijed je osuđena na poraz.

Imate samo jedno rješenje, opozicioni lideri (neću napisati riječ koja svjedoči šta o vama mislim), a to je da:

1. sjednete i već pripremljenu platformu o fer izborima isporučite DPS-u;
2. da otvorite dijalog sa njima i zauzmete 49% vlade; za naziv, model i sitne finese koje čine tu vladu,sami dogovorite;
3. da izbori budu održani 2020, tako da imate gotovo 3 godine da spremite izbore;
4. da zahtjevate posmatrače iz međunarodne zajednice, koji će nadgledati rad te vlade, primjenu izbornih zakona, a akcenat stavljam na Zakon o biračkom spisku, kao i Zakon o prebivalištu i boravištu…

Ako DPS ne želi ovo da prihvati, SVI NA ULICU, pa će mafija morati da popusti!

Ako vi ovo ne želite, onda mi je jasno koje su vaše ambicije.

Ako izađete na naredne izbore, vi zaslužujete duboki PREZIR!

Ognjen Jovović, građanski aktivista

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *