Gavrila Principa 51, Podgorica prgizanas@gmail.com +38269345069

Tribina “De lege ferenda” održana u Baru: Nije nas vlast dovela u poziciju tamnog vilajeta, već sistem

Peta tribina “De lege ferenda” – Kakvu Crnu Goru želimo, održana je u Baru, 28. oktobra, 2017. Uvodničari na tribini bili su prof. dr Đorđije Blažić i građanski aktivista Mirsad Kurgaš, osnivač NVO “Broj 19”.

Blažić je govorio o suverenitetu koji je otet crnogorskom građaninu, te kao i na prethodnim tribinama otvorio pitanje da li je Crnoj Gori neophodna smjena vlasti ili promjena sistema.

Kurgaš je, pored ostalog, kazao da u protekle “gotovo tri decenije… nacionalne stranke u Crnoj Gori, bez izuzetka,  nijesu uradile ništa za svoje narode”.

“Kompletna njihova aktivnost, do sada, išla je u prilog režimu, sa šićardžijskim privilegijama za njihove nesmjenjive rukovodioce. Koliko je besmislena nacionalna matrica, najbolje možemo vidjeti na primjeru Rožaja, Plava, Gusinja, Andrijevice, Šavnika, Ulcinja… U svim ovim mjestima, sve ove godine, na vlasti su pripadnici tamošnjeg, većinskog naroda. Međutim, to su i dalje “crne rupe” Crne Gore. Najzaostaliji krajevi, gdje je jedina perspektiva iseljavanje”, rekao je on.

Govor Kurgaša pročitajte na linku.

Tribini je, pored ostalih, prisustvovali i Radomir Cakan Novaković, preduzetnik i opštinski funkcioner u Baru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *